Finna Facebook

Neuvonta ja opetus

Neuvontahuippuaineistot

Neuvomme kirjaston ja sen kokoelmien käytössä. Kirjaston henkilökunta auttaa sinua itsenäiseen tiedonhankintaan tietokannoista ja internetistä. Jos hakuongelmasi tuntuu vaikealta, etkä pääse eteenpäin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme paikan päällä kirjastossa tai sähköpostitse asiakaspalvelu.kirjasto(at)karelia.fi. Neuvomme myös kirjaston chatissa. Tarjoamme tiedonhankinnan ohjausta Karelia amk:n opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Karelia-amk:n kirjastolla on käyttöoikeudet tärkeimpiin koti- ja ulkomaisiin tietokantoihin. Nämä tietokannat ovat käytössäsi Finnan kautta. Myös aineistojen etäkäyttö vaikkapa kotoasi käsin on mahdollista.

Tiedonhankinnan opetus

Tarjoamme tiedonhankintataitojen koulutusta Karelia amk:n opiskelijoille ja henkilökunnalle. Koulutuksissa opitaan opiskelussa ja työelämässä tarvittavia tiedonhankintataitoja: miten etsiä tietoa tehokkaasti oman alan keskeisistä tiedonlähteistä sekä miten arvioida kriittisesti löytynyttä tietoa. Tarjoamme sekä kontakti- että verkko-opetusta. Noudatamme Informaatiolukutaidon suositusta Suomen korkeakouluille. Kysy opetuksesta tarkemmin informaatikko(at)karelia.fi. Ota yhteyttä hyvissä ajoin ennen toivottua opetusaikaa.

Henkilökunta

Karelia-amk:n opettajille ja muulle henkilökunnalle järjestetään räätälöityä e-aineistojen käytön opastusta.

Uudet opiskelijat

Uusille opiskelijoille järjestetään opintojen alussa mahdollisuus tutustua kirjastoon ja sen tiloihin. Kiertokäynnillä kerrotaan kirjaston palveluista sekä opastetaan kirjaston käyttöön.

Tiedonhankinnan perusteissa perehdytään ammatillisen tiedon hankintaan ja käyttöön, oman alan e-aineistoihin sekä lähdekritiikkiin. Tiedonhankinnan opetus voidaan integroida osaksi ammattiaineen opetusta.

Opinnäytetyön tiedonhankinnan opetus SoTella

Kirjasto järjestää ONT-klinikoita Soten opinnäytetyötä tekeville opiskelijoille. Tule klinikoille siinä vaiheessa, kun sinulla on opinnäytetyön aihe, ja olet osallistunut opinnäytetyön aloitusinfoon. Tiedonhankinnan klinikka koostuu kahdesta osasta (klinikka 1 ja 2). Osallistu molemmille kerroille. Suosittelemme osallistumaan ensin klinikka 1:een, mutta se ei ole pakollista.

Voit suorittaa tiedonhankinnan opinnäytetyöklinikat myös vaihtoehtoisesti verkkokurssina Moodlessa. Jos haluat henkilökohtaista ohjausta, suosittelemme kontaktiopetusta. Huom: varaa aikaa verkkokurssin suorittamiseen (verkkokurssin "tuntimäärä" ei ole yhtä kuin kontaktituntien tuntimäärä).

Ilmoittaudu klinikoille viimeistään edellisenä päivänä klo 15 alla olevasta linkistä. Peru ilmoittautumisesi, jos et pääse paikalle, kiitos.

Lisätietoja: informaatikko Kirsi Mononen (etunimi.sukunimi(at)karelia.fi) / informaatikko(at)karelia.fi

Tiedonhankinnan verkkokurssi löytyy Moodlesta, kurssiavain on tiedonhankinta2017.

Ilmoittautumislinkki syksyn 2017 klinikoille

Ohje ilmoittautumiseen: klikkaa ilmoittautumislinkkiä > kirjaudu Karelian verkkotunnuksillasi Office 365 -palveluun > klikkaa excel-tiedostossa muokkaa työkirjaa > muokkaa selaimessa > kirjoita nimesi ja sulje selain (ei tarvitse erikseen tallentaa). Käyttäjätunnus kirjautumisessa on opiskelijanumerosi(at)edu.karelia.fi.

Klinikka 1

 • 23.10. klo 16-17.30
 • 10.11. klo 8.15-9.45
 • 20.11. klo 16-17.30
 • 12.12. klo 10-11.30

Klinikka 2

 • 30.10. klo 16-17.30
 • 16.11. klo 14.15-15.45
 • 27.11. klo 16-17.30
 • 14.12. klo 14.15-15.45
Opinnäytetyön tiedonhankinnan työpajat Wärtsilä-kampuksella

Kirjasto järjestää tiedonhankinnan yleisiä työpajoja, jotka sopivat eri koulutusohjelmien opiskelijoille. Työpajoihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Työpajat pidetään luokassa Lite 144 atk tai Lite 206 atk. Tervetuloa!

Syksyn 2017 työpajat

 • Ti 24.10. klo 14-16 (luokka 144)
 • Ke 14.11. klo 14-16 (luokka 206)
Liiketalouden ja IB:n opinnäytetyöpajat

Liitetalouden ja IB:n opiskelijoille järjestetään opinnäytetyöpajoja, joissa on paikalla opinnäytetyön ohjaajia eri näkökulmista, mukana on myös kirjaston edustaja. Työpajat pidetään Dynamo Loungessa ja niihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Syksyn 2017 työpajat

 • Ke 11.10. klo 14-15 (huom! työpaja pidetään atk-luokassa 146)
 • Ke 1.11. klo 14-15
 • Ke 29.11. klo 14-15