Polkuopinnot


Polkuopiskelu on hyvä vaihtoehto, jos tavoitteenasi on AMK-tutkinto tai ylempi AMK-tutkinto. Elokuussa ja tammikuussa aloittavien tutkinto-opiskelijoiden ryhmiin varataan muutamia opiskelupaikkoja polkuopiskelijoille. Polkuopiskelijana opiskelet ensimmäisen vuoden opinnot ryhmän opetussuunnitelman mukaisesti samassa tahdissa tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Ilmoittautumisaika polkuopintoihin on elokuussa ja marras-joulukuussa. Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkinnoissa etusijalla ovat henkilöt, joilla on vuoden aikana suoritettu hyväksytty valintakoetulos. YAMK-tutkintoon tähtäävällä polkuopiskelijalla on oltava tutkinto-opintoihin vaadittava pohjakoulutus, mutta tutkinto-opintoihin edellytettävää työkokemusta voi kerryttää polkuopintojen aikana.

Polkuopinnoissa voit kerryttää opintoja niin paljon, että voit hakea avoimen väylän kautta ja päästä tutkintokoulutukseen jopa ilman valintakokeita. Lue lisää: Avoimen amk:n väylä

Tekemäsi opinnot hyväksiluetaan, mikäli myöhemmin haet ja pääset tutkinto-opiskelijaksi Karelia-ammattikorkeakouluun. Jatkat opintoja suoraan siitä, mihin avoimen AMK:n opiskelijana jäit.

Opintomaksu on 240 €/lukuvuosi. Huomaathan, että opinnot avoimessa AMK:ssa eivät oikeuta opintososiaalisiin etuuksiin. Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista opiskelumahdollisuutesi ennen opintoihin ilmoittautumista.

Katso infovideo

Katso polkuopiskelija Annan haastattelu >>


Polkuopinnot tammikuussa 2019

AMK-tutkintoon johtavat koulutukset

Sosiaali- ja terveysala
Fysioterapeutti (AMK) 5 paikkaa 
Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus 3 paikkaa 
Sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus 3 paikkaa 
Terveydenhoitaja (AMK) 5 paikkaa 
Sosionomi (AMK), monimuotototeutus 10 paikkaa 

Ilmoittautuminen ja opiskelijavalinta

Ilmoittautuminen 17.12. klo 9.00 - 23.00 yllä olevista linkeistä. Kunkin koulutuksen esittelysivun alareunaan ilmaantuu Valitse-painike ilmoittautumisajan alkaessa. HUOM! Ilmoittautuminen ei onnistu älypuhelimella eikä tabletilla!

Opiskelijat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, kuitenkin niin, että etusijalla ovat ne opiskelijat, joilla on hyväksytty valintakoetulos joko kevään 2018 tai syksyn 2018 yhteisvalinnan valintakokeesta.

Karelia-AMK:n tutkinto-opiskelija ei voi ilmoittautua avoimen amk:n polkuopiskelijaksi. 

Sosiaali- ja terveysalalla opintoihin kuuluu ensimmäisenä opiskeluvuotena harjoittelu (ei fysioterapiassa). Voidakseen suorittaa harjoittelun polkuopiskelijalla on oltava hyväksytysti suoritettu valintakoetulos. Jos sitä ei ole, polkuopiskelija osallistuu kevaän 2019 yhteishaun valintakokeeseen. Muilta kuin harjoittelun osalta opiskelija voi jatkaa polkuopintoja ilman hyväksyttyä valintakoetulosta.

Opinto-ohjaaja ottaa ilmoittautuneisiin yhteyttä puhelimitse ilmoittautumisjärjestyksessä 18. - 19.12.2018. Puhelu on luonteeltaan informatiivinen ja hakija voi vielä puhelun perusteella päättää, ottaako hän opiskelupaikan vastaan. 

Opiskelijavalinnasta lähetetään tieto ilmoittautuneille viimeistään pe 21.12.2018.

Opintomaksu on 240 euroa ja se laskutetaan verkkopankkimaksuna opintojen alkaessa. 


Polkuopiskelijoiden tarinoita

Piia - Polkuopinnoilla haaveesta tuli totta
Päivi - Polkuopiskelu on loistava väylä
Anna - Luontomatkailun poluille polkuopintojen kautta
Nelli - Ikäosaamisen YAMK-polkuopinnoissa yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa