Väyläopinnot


Aloita opinnot Karelian toisen asteen opiskelijoille tarkoitetuilla väyläopinnoilla ja tutustu AMK-opintoihin! Opinnot ovat sisällöltään ja vaatimustasoltaan Karelia-ammattikorkeakoulun tutkintovaatimusten mukaisia ja hyväksiluetaan tutkinto-opintoihin Kareliassa.

Sujuva väylä ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

Karelia-ammattikorkeakoulu (Karelia) ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä (PKKY) tarjoavat ammatillisia opintoja suorittaville PKKY:n opiskelijoille mahdollisuuden tutustua ammattikorkeakouluopiskeluun.

Väyläopinnot on suunniteltu erityisesti opiskelijoille, jotka tähtäävät opiskelupaikkaan ammattikorkeakoulussa ja haluavat kehittää ammattikorkeakouluopinnoissa tarvittavia opiskeluvalmiuksia.

Ilmoittautumisohjeet ja opinnot löytyvät nettisivuilta www.vaylaopinnot.fi


Väyläopinnot lukiolaisille

Lukiolaisten väyläopinnot ovat AMK-opintojen "maistiaiskursseja" ja pääset kurkistamaan, millaista opiskelu AMK:ssa on. Opinnot ovat pääosin verkko-opintoja, mutta osa opintojaksoista saattaa pitää sisällään myös lähitapaamisia (monimuoto-opinnot).

Ilmoittautumisohjeet
Opintojaksokuvaukset ja ilmoittautuminen avautuvat linkeistä. Huomioi ilmoittautumisajankohdat. Kun ilmoittaudut, kirjoita Lisätietoja-kohtaan lukio, jossa opiskelet. Opinnot ovat ilmaisia lukiolaisille. Ohitat verkkomaksun maksuvaiheessa käyttämällä koodia LUKIO18. Poikkeuksen maksuttomuuteen muodostavat hygienia- ja anniskelupassi, joista peritään todistusmaksu (10 €) sekä työturvallisuuskortti (15 €).

Kevään 2018 opinnot

 

Epic Challenge -ohjelma

Opinnot sopivat kaikille, jotka ovat kiinnostuneet ongelmien luovista ratkaisuista tiimityönä. Tule mukaan! Opintojakso toteutetaan keväällä 2018, mutta ilmoittautuminen on tehtävä syksyn aikana.

Epic Challenge - Orientaatio innovaatiotoimintaan 5 op - ilmoittaudu viimeistään 31.12.2017

 

Mietitkö mitä sinusta tulisi ”isona”: Insinööri? Sairaanhoitaja? Fysioterapeutti? Sosionomi? Restonomi? Medianomi? Tradenomi? Bachelor of Business Administration? Metsätalousinsinööri?

Jos mietit, millaista AMK-opiskelu on sinun toivealallasi ja mihin töihin sieltä valmistuu, niin tämä opintojakso on juuri sinulle! Toteutus räätälöidään sinun kiinnostustesi ja hakutoiveesi mukaan:

Minustako AMK-opiskelija? 2 op - ilmoittaudu viimeistään 14.1.2018

 

Korttikoulutukset, joista on aina hyötyä vaikkapa kesätöitä ajatellen:

Hygieniapassi 1,5 op – ilmoittaudu viimeistään 4.3.2018
Anniskelupassi - Alkoholijuomien lainsäädäntö, 1 op - 18 v. täyttäneille – ilmoittaudu viimeistään 11.3.2018

 

Alakohtaisia opintoja

Saat hyvän kokonaiskuvan siitä, mitä biotalous oikeastaan on ja voit miettiä omaa suuntautumistasi esim. ympäristö- tai metsäalan opintoihin

Näkökulmia biotalouteen 2 op - verkko-opinnot, ilmoittaudu viimeistään 21.1.2018
Uusiutuvat energialähteet ja niiden käyttö 5 op- verkko-opinnot, ilmoittaudu viimeistään 17.3.2018

Saat kokonaiskuvan ihmisen kehityksestä, ikäääntymisestä ja vanhuudesta. Sopii kaikille sosiaali- ja terveyalan opintoja harkitseville

Tennareista töppösiin – näkökulmia ikääntymiseen 5 op, verkko-opinnot - ilmoittaudu viimeistään 26.2.2018

Liiketaloudesta ja kauppatieteistä kiinnostuneille sekä valintakokeisiin valmistautumisen tueksi

Talousmatematiikka 5 op, monimuoto-opinnot - ilmoittaudu viimeistään 11.3.2018

Kehitä kielitaitoasi sanomalehtiä, verkkomediaa ja muita tiedotuskanavia hyödyntäen.
Ajankohtainen ja innostava materiaali tukee kielitaitosi kehittymistä. Opinnot on tarkoitettu saksan ja venäjän pitkän kielen lukijoille (kielitaitotaso B1 eurooppalaisen viitekehyksen mukaan).

Mediasaksa 3 op - verkko-opinnot, ilmoittaudu viimeistään 4.3.2018
Mediavenäjä 3 op -  verkko-opinnot, ilmoittaudu viimeistään 6.4.2018
Tekstinkäsittelyä venäjäksi 3 op - verkko-opinnot, ilmoittaudu viimeistään 6.4.2018