Yhteishaut

Korkeakoulujen yhteishaku syksy 2018

Hakuaika 5. - 19.9.2018

Fysioterapeutti (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK), monimuoto
Sosionomi (AMK), monimuoto
Terveydenhoitaja (AMK)


Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2019

Hakuaika 9. - 23.1.2019

Tradenomi (BBA), International Business
Valintakoe Joensuussa sekä Finnips-verkoston kokeet ulkomailla.

Hakuaika 28.3. - 3.4.2019

Insinööri (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka
Insinööri (AMK), Konetekniikka
Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka: rakennustekniikka
Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, talotekniikka, monimuototeutus
Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka: talotekniikka, päivätoteutus
Insinööri (ylempi AMK) Teknologiaosaamisen johtaminen
Insinööri (ylempi AMK) Uusiutuva energia, monimuotototeutus
Medianomi (AMK)
Metsätalousinsinööri (AMK)
Restonomi (AMK), Matkailu- ja palveluliiketoiminta
Fysioterapeutti (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK) monimuotototeutus
Sosionomi (AMK) 
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen, monimuotototeutus
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, monimuotototeutus
Tradenomi (AMK), Liiketalous
Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus
Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely
Tradenomi (ylempi AMK), Restonomi (ylempi AMK), Medianomi (ylempi AMK), Johtaminen ja liiketoimintaosaaminen

Tradenomi (BBA), International Business Hae koulutukseen tammikuun hakuaikana, jos tarvitset mahdollisuuden tehdä valintakokeen ulkomailla.

Näin haet - Hakuohjeet

 1. Näin haet yhteishaussa

 2. Tarkista tutkinto, jolla voit hakea.

 3. Tutustu Karelian koulutustarjontaan ja valintaperusteisiin Opintopolussa.

  Valintajonojen pisterajat vuosina 2015 - 2018

 4. Täytä yhteishaun hakemus osoitteessa Opintopolku.fiTäältä löydät ohjeita hakemuksen täyttämiseen. 
  Katso videolta miten täytät hakulomakkeen

 5. Hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen tarkista, että olet saanut sähköpostiisi vahvistusviestin vastaanotetusta hakulomakkeesta. Tarkista myös roskapostilaatikkosi. Viestissä on myös ohjeet mahdollisten liitteiden toimittamiseen. Lisää tietoja liitteiden toimittamiseen löydät täältä.

 6. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku -palvelua säännöllisesti. Mahdolliset lisätietopyynnöt tehdään sähköpostitse. Muista tarkistaa myös roskapostilaatikkosi!

 7. Toimita mahdolliset ennakkotehtävät. Kareliassa ennakkotehtävä vaaditaan ainoastaan medianomikoulutukseen.

 8. Tutustu Opintopolussa valintakoeohjeisiin ja mahdollisiin ennakkomateriaaleihin (linkit koulutusten sivuille Opintopolkuun tämän sivun alussa) ja osallistu valintakokeisiin.

  Sosiaali- ja terveysalan valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse aikaisintaan 19.10. ja viimeistään 22.10.2018.                                                                                                                                
  HUOM! Seuraaviin valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua: luonnonvara-alan koulutusten valtakunnallinen valintakoe (metsätalous), matkailu-, ravitsemis- ja talousalan valtakunallinen valintakoe (restonomikoulutus), tekniikan valtakunnallinen valintakoe (insinöörikoulutukset), liiketalous päivä, valtakunnallinen valintakoe, tietojenkäsittely päivä, valtakunnallinen valintakoe.

  Sosiaali- ja terveysalan esivalinnan pisterajat

  Tarkistathan, että hakulomakkeella antamasi sähköpostiosoite on oikein. Muista seurata sähköpostiasi ja pidä huoli, että sähköpostilaatikossasi on tilaa! Tarkkaile myös sähköpostisi roskapostikansiota, sillä toisinaan isoille joukoille lähetetyt postit saattavat päätyä roskapostiin.

  Hakemus valintakokeen erityisjarjestelyiksi

 9. Kareliassa on käytössä todistusvalinta seuraavissa hakukohteissa: Insinööri (AMK) energia- ja ympäristötekniikka, Insinööri (AMK) konetekniikka, Insinööri (AMK) rakennustekniikka, Insinööri (AMK) talotekniikka ja Metsätalousinsinööri (AMK). Todistusvalinnan perusteella valittavien hyväksymistieto julkaistaan toukokuun lopulla, kun ylioppilasarvosanat on saatu hakujärjestelmään YTL:ltä. Hakija näkee mahdollisen hyväksymistietonsa Oma Opintopolku -palvelussa. Lisätietoja Opintopolussa.

 10. Opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 29.11.2018. Valintatilanteesi kehittymistä voit seurata Oma Opintopolku-palvelussa. Saat sähköpostiviestin Opintopolusta, kun sinulle on tarjottu opiskelupaikka. Tarkista sähköpostisi säännöllisesti ja muista tarkistaa myös roskapostilaatikko! Karelia ei lähetä sähköpostia tai kirjettä valituille. Varasijoilla olevia hyväksytään koulutuksiin 18.12.2018 saakka. Lisää tietoa tulosten julkaisusta löydät Opintopolusta.

  Tarkistathan, että hakulomakkeella antamasi sähköpostiosoite on oikein. Muista seurata sähköpostiasi ja pidä huoli, että sähköpostilaatikossasi on tilaa! Tarkkaile myös sähköpostisi roskapostikansiota, sillä toisinaan isoille joukoille lähetetyt postit saattavat päätyä roskapostiin.

  Valintajonojen pisterajat vuosina 2015 - 2018
  Muutoksenhaku ja oikaisumenettely

  Lukuvuosimaksut koskevat International Business -koulutukseen EU/ETA -alueen ulkopuolelta tulevia opiskelijoita. Lue lisää täältä.

 11. Ota sinulle tarjottu opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa. Noudata palvelussa näkyvää määräaikaa! Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan (yhden korkeakoulupaikan säännös). Voit tehdä opiskelupaikkaa koskevan vastaanottoilmoituksen vain kerran etkä voi muuttaa sitä jälkikäteen. Kun otat opiskelupaikan vastaan, et ole tulevissa hauissa ensikertalainen. Ohjeita paikan vastaanottoon löydät Opintopolusta.

 12. Ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi Oma Opintopolku -palvelussa samassa määräajassa kuin paikan vastaanotto. Linkki ilmoittautumispalveluun on Oma Opintopolussa. Lisätietoja ilmoittautumiseen liittyen löydät täältä.

 13. Jos hait suomalaisella ylioppilastutkinnolla, sinun ei tarvitse toimittaa todistuskopioita.

  Toimita tutkintotodistuskopiot Hakijapalveluihin, jos hait jollakin seuraavista tutkinnoista: ammatillinen perustutkinto (jos olet valmistunut ennen vuotta 2018), ammatti- tai erikoisammattitutkinto (jos olet valmistunut ennen vuotta 2018), ulkomailla suoritettu tutkinto tai ennen vuotta 1990 suoritettu ylioppilastutkinto. Voit toimittaa todistukset myös sähköpostilla (ohje löytyy Hakijapalvelujen sivulta).

  Tradenomi (AMK) liiketalouden monimuotototeutukseen valittujen tulee toimittaa myös työtodistuksista kopiot. YAMK-koulutukseen valittujen tulee toimittaa todistus korkeakoulututkinnosta sekä todistus työkokeuksesta.

  Huomioithan, että kopioiden toimittamisen määräaika on sama kuin opiskelupaikan vastaanotolle. Mikäli et toimita pyydettyjä kopioita määräaikana, opiskelijavalintasi puretaan. Hakijapalveluissa ei ole kopiointi- tai skannauspalvelua eikä kirjeitä lunasteta postista. Kopioita ei palauteta.

  Huom! Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen -koulutukseen valittujen ei tarvitse toimittaa todistuksia. Myöskään avoimen väylän kautta valittujen sekä siirto-opiskelijoiden ei tarvitse toimittaa todistuskopioita. 

 14. Ota alkuperäiset todistukset mukaasi ensimmäisenä opiskelupäivänä, jos hait näillä tutkinnoilla: ammatillinen perustutkinto (jos olet valmistunut ennen vuotta 2018), ammatti- tai erikoisammattitutkinto (jos olet valmistunut ennen vuotta 2018), ulkomailla suoritettu tutkinto tai ennen vuotta 1990 suoritettu ylioppilastutkinto,

  Tradenomi (AMK) liiketalouden monimuotototeutukseen valittujen tulee esittää myös alkuperäiset työtodistukset (hakemuksella ilmoitettu työkokemus).

  YAMK-opinnoissa aloittavien tulee esittää alkuperäinen korkeakoulututkintotodistus sekä alkuperäiset työtodistukset (hakukelpoisuuden osoittava työkokemus). Ei koske Ikäosaamisen koulutukseen valittuja.

  Mikäli kopiot ja alkuperäiset todistukset poikkeavat toisistaan, ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan.

 15. Koulutuskohtaiset aloituskirjeet aloitustietoineen on julkaistu Uuden opiskelijan oppaassa. Tutustu Uuden opiskelijan oppaaseen ja koulutuskohtaisiin aloituskirjeisiin