Yhteishaut

Korkeakoulujen yhteishaku syksy 2018

Hakuaika 5. - 19.9.2018

Fysioterapeutti (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK), monimuoto
Sosionomi (AMK), monimuoto
Terveydenhoitaja (AMK)


Korkeakoulujen yhteishaku kevät 2018 

Hakuaika 9. - 24.1.2018

Tradenomi (BBA), International Business
Valintakoe Joensuussa sekä Finnips-verkoston kokeet ulkomailla.

Hakuaika 14. - 28.3.2018 

Insinööri (AMK), Energia- ja ympäristötekniikka
Insinööri (AMK), Konetekniikka
Insinööri (AMK), Konetekniikka, monimuotototeutus LISÄHAKU 2.7. - 3.8.2018
Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka: rakennustekniikka
Insinööri (AMK), Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka: talotekniikka LISÄHAKU 2.7. - 3.8.2018
Insinööri (ylempi AMK) Teknologiaosaamisen johtaminen
Insinööri (ylempi AMK) Uusiutuva energia, monimuotototeutus LISÄHAKU 30.7. - 8.8.2018
Medianomi (AMK)
Metsätalousinsinööri (AMK)
Restonomi (AMK), Matkailu- ja palveluliiketoiminta LISÄHAKU 6.7.2018 – 8.8.2018
Fysioterapeutti (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK)
Sairaanhoitaja (AMK) monimuotototeutus
Sosionomi (AMK) 
Terveydenhoitaja (AMK)
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen, monimuotototeutus
Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, monimuotototeutus
Tradenomi (AMK), Liiketalous
Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus
Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely
Tradenomi (ylempi AMK), Restonomi (ylempi AMK), Johtaminen ja liiketoimintaosaaminen

Tradenomi (BBA), International Business Hae koulutukseen tammikuun hakuaikana, jos tarvitset mahdollisuuden tehdä valintakokeen ulkomailla.

 

Näin haet - Hakuohjeet

 1. Näin haet yhteishaussa

 2. Tarkista tutkinto, jolla voit hakea.

 3. Tutustu Karelian haussa olevaan koulutustarjontaan ja niiden valintaperusteisiin Opintopolussa.

  Valintajonojen pisterajat vuosina 2015 - 2017

 4. Täytä yhteishaun hakemus osoitteessa Opintopolku.fiTäältä löydät ohjeita hakemuksen täyttämiseen. 
  Katso videolta miten täytät hakulomakkeen

 5. Hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen tarkista, että olet saanut sähköpostiisi vahvistusviestin vastaanotetusta hakulomakkeesta. Tarkista myös roskapostilaatikkosi. Viestissä on myös ohjeet mahdollisten liitteiden toimittamiseen. Lisää tietoja liitteiden toimittamiseen löydät täältä.

 6. Seuraa sähköpostiasi ja Oma Opintopolku -palvelua säännöllisesti. Mahdolliset lisätietopyynnöt tehdään sähköpostitse. Muista tarkistaa myös roskapostilaatikkosi!

 7. Toimita mahdolliset ennakkotehtävät. Kareliassa ennakkotehtävä vaaditaan ainostaan medianomikoulutukseen.

 8. Tutustu Opintopolussa valintakoeohjeisiin ja mahdollisiin ennakkomateriaaleihin (linkit koulutusten sivuille Opintopolkuun tämän sivun alussa) ja osallistu valintakokeisiin.

  Valintakoekutsut  lähetetään sähköpostitse aikaisintaan 9.5.2018. HUOM! Seuraaviin valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua: luonnonvara-alan koulutusten valtakunnallinen valintakoe (metsätalous), matkailu-, ravitsemis- ja talousalan valtakunnallinen valintakoe (restonomikoulutus), tekniikan valtakunnallinen valintakoe (insinöörikoulutukset), liiketalous, päivä, valtakunnallinen valintakoe, tietojenkäsittely, päivä, valtakunnallinen valintakoe.

  Sosiaali- ja terveysalan esivalinnan pisterajat

  Tarkistathan, että hakulomakkeella antamasi sähköpostiosoite on oikein. Muista seurata sähköpostiasi ja pidä huoli, että sähköpostilaatikossasi on tilaa! Tarkkaile myös sähköpostisi roskapostikansiota, sillä toisinaan isoille joukoille lähetetyt postit saattavat päätyä roskapostiin.

  Hakemus valintakokeen erityisjarjestelyiksi

 9. Kareliassa on käytössä todistusvalinta seuraavissa hakukohteissa: Insinööri (AMK) energia- ja ympäristötekniikka, Insinööri (AMK) konetekniikka, Insinööri (AMK) rakennustekniikka, Insinööri (AMK), talotekniikka ja Metsätalousinsinööri (AMK). Todistusvalinnan perusteella valittavien hyväksymistieto julkaistaan toukokuun lopulla, kun korkeakoulut ovat saaneet kevään ylioppilasarvosanat hakujärjestelmään YTL:ltä. Hakija näkee mahdollisen hyväksymistietonsa Oma Opintopolku -palvelussa. Lisätietoja Opintopolussa.

 10. Ensimmäisen hakuajan tulokset (International Business) julkaistaan viimeistään 7.5.2018. Toisen hakuajan opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2018. Valintatilanteesi kehittymistä voit seurata Oma Opintopolku-palvelussa. Saat sähköpostiviestin Opintopolusta, kun sinulle on tarjottu opiskelupaikka. Tarkista sähköpostisi säännöllisesti ja muista tarkistaa myös roskapostilaatikko! Karelia ei lähetä sähköpostia tai kirjettä valituille. Varasijoilla olevia hyväksytään koulutuksiin sitä mukaa 31.7.2018 saakka, kun paikkoja vapautuu. Lisää tietoa tulosten julkaisusta löydät Opintopolusta.

  Tarkistathan, että hakulomakkeella antamasi sähköpostiosoite on oikein. Muista seurata sähköpostiasi ja pidä huoli, että sähköpostilaatikossasi on tilaa! Tarkkaile myös sähköpostisi roskapostikansiota, sillä toisinaan isoille joukoille lähetetyt postit saattavat päätyä roskapostiin.

  Valintajonojen pisterajat vuosina 2015 - 2017

  Muutoksenhaku ja oikaisumenettely
  Lukuvuosimaksut koskevat International Business- koulutukseen EU/ETA -alueen ulkopuolelta tulevia opiskelijoita. Lue lisää täältä.

 11. Ota sinulle tarjottu opiskelupaikka vastaan Oma Opintopolku -palvelussa. Noudata palvelussa näkyvää määräaikaa! Voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan (yhden korkeakoulupaikan säännös). Voit tehdä opiskelupaikkaa koskevan vastaanottoilmoituksen vain kerran, etkä voi muuttaa tekemääsi ilmoitusta jälkikäteen. Kun otat opiskelupaikan vastaan, et ole tulevissa hauissa ensikertalainen. Ohjeita paikan vastaanottoon löydät Opintopolusta.

 12. Ilmoittaudu joko läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi (sama määräaika kuin opiskelupaikan vastaanotolle). Linkki ilmoittautumispalveluun (Oili) tulee näkyviin Oma Opintopolkuun sen jälkeen, kun olet ottanut opiskelupaikan sitovasti vastaan.Jos olet jo vastaanottanut opiskelupaikkasi Opintopolku.fi:ssä ja haluat ilmoittautua opiskelijaksi korkeakouluun, kirjaudu Oma Opintopolku -palveluun ilmoittautuaksesi. Lisätietoja ilmoittautumiseen liittyen löydät täältä.

 13. Jos hait suomalaisella ylioppilastutkinnolla, sinun ei tarvitse toimittaa todistuskopioita.

  Toimita tutkintotodistuskopiot Hakijapalveluihin, jos hait jollakin seuraavista tutkinnoista: ennen vuotta 1990 suoritettu ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai ulkomailla suoritettu tutkinto. Voit toimittaa todistukset myös sähköpostilla (ohje löytyy Hakijapalvelujen sivulta).

  Tradenomi (AMK) liiketalouden monimuotototeutukseen valittujen tulee toimittaa myös työtodistuksista kopiot.

  Huomioithan, että kopioiden toimittamisen määräaika on sama kuin opiskelupaikan vastaanotolle. Mikäli et toimita pyydettyjä kopioita määräaikana, opiskelijavalintasi puretaan. Hakijapalveluissa ei ole kopiointi- tai skannauspalvelua eikä kirjeitä lunasteta postista. Kopioita ei palauteta.

  Huom! Ikäosaamisen kehittäminen ja johtaminen -koulutukseen valittujen ei tarvitse enää toimittaa todistuksia. Myöskään avoimen väylän kautta valittujen sekä siirto-opiskelijoiden ei tarvitse toimittaa todistuskopioita. 

 14. Ota alkuperäiset todistukset mukaasi ensimmäisenä opiskelupäivänä, jos hait jollakin seuraavista tutkinnoista: ennen vuotta 1990 suoritettu ylioppilastutkinto, ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai ulkomailla suoritettu tutkinto.

  Tradenomi (AMK) liiketalouden monimuotototeutukseen valittujen tulee esittää myös alkuperäiset työtodistukset (hakemuksella ilmoitettu työkokemus).

  YAMK-opinnoissa aloittavien tulee esittää alkuperäinen korkeakoulututkintotodistus sekä alkuperäiset työtodistukset (hakukelpoisuuden osoittava työkokemus). Ei koske Ikäosaamisen koulutukseen valittuja.

  Mikäli kopiot ja alkuperäiset todistukset poikkeavat toisistaan, ammattikorkeakoulu voi purkaa opiskelijavalinnan.

 15. Opinnot alkavat maanantaina 20.8.2018. YAMK-koulutusten ensimmäiset lähipäivät ovat 30. - 31.8.2018. Koulutuskohtaiset aloituskirjeet julkaistaan valintojen julkaisun yhteydessä Uuden opiskelijan oppaassa.

 16. Tutustu Uuden opiskelijan oppaaseen ja koulutuskohtaisiin aloituskirjeisiin!