ura rekrypv 2018 www banneri

 

Ura- ja työelämäpalvelut

Urapalvelut on suunnattu palvelemaan Karelian tutkinto-opiskelijoita ja Kareliasta valmistuneita alumneja. Palveluiden tavoitteena on tukea valmistumisvaiheessa olevaa opiskelijaa saattamaan opintonsa loppuun ja työllistymään valmistumisensa jälkeen. Opiskelijoille tarjotaan tehostettua uravalmennusta ja työllistymisen tukipalveluja. 

Työelämäpalvelut on suunnattu alueen työantajille. Karelian kampuksilla järjestetään pitkin lukuvuotta alakohtaisia ura- ja rekrtytointitapahtumia, joihin työantajat voivat tulla tapaamaan ja rekrytoimaan tulevaisuuden osaajia, harjoittelijoita tai antaa toimeksiantoja kehittämisprojekteihin ja opinnäytetöihin. 

Työnantaja! Ilmoita avoimet työpaikat, harjoittelupaikat ja kehittämisprojektien sekä opinnäytetöiden aiheet Opiskelijatöihin.fi kautta

Urapalvelut

Tehostettu uravalmennus:

 • vahvistaa opiskelijan urasuunnittelu- ja työelämätaitoja
 • tukee opiskelijan valmistumista tavoiteajassa
 • tukee opiskelijan sujuvaa työelämään siirtymistä ja työllistymistä
 • uravalmennus ei anna valmiita vastauksia, vaan tukee opiskelijaa ideoimaan ja tekemään omat suunnitelmansa ja päätöksensä.
 • uravalmennus ei ota kantaa eikä tee päätöksiä opiskelijan puolesta, mutta auttaa punnitsemaan eri vaihtoehtoja.

Tehostettu uravalmennus on tarkoitettu opintojen loppuvaiheen opiskelijoille, joilla on haasteita opintojen loppuun saattamisessa ja/tai valmistumisen jälkeisessä työllistymisessä.Tehostettuun uravalmennukseen hakeudutaan joko suoraan opiskelijan omasta aloitteesta tai vaihtoehtoisesti ohjaustoimijan tukemana.Valmennus on luottamuksellista, henkilökohtaista keskustelua, jonka aikana yhdessä opiskelijan kanssa selvitetään hänen lähtötilanteensa ja asetetaan tavoitteet valmennukselle.Yhtä opiskelijaa kohden on käytettävissä tarpeiden mukaan 1-3 tapaamiskertaa á 60 min. Valmennus sisältää keskustelua ja tavoitteisiin sopivia tehtäviä, joiden avulla tuetaan ja seurataan opiskelijan tavoitteisiin pääsyä.

Itsenäisen urasuunnittelun tueksi löydät tältä sivustolta seuraavat osiot:

 • urasuunnittelu
 • oman osaamisen tunnistaminen
 • työpaikat ja työnhaun kanavat
 • työelämän lainsäädäntö ja pelisäännöt
 • sosiaalinen media työnhaussa
 • työnhakutaidot 

Edellä mainittuja sivuja täydennetään helmi-maaliskuun ajan.

Uravalmentajat

Mervi Kurula, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
Satu Saarinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

 

Opiskelija! Jos olet valmistumisvaiheessa ja haluat tukea urasuunnitelmiisi ja työnhakuusi liittyen, ota meihin yhteyttä.

 

Maahanmuuttajien ohjaus

SIMHE-Karelia ohjauspalvelut on tarkoitettu aikuisille maahanmuuttajille ohjaamalla heitä sopivimmille ja tarkoituksenmukaisille korkeakoulutus- ja urapoluille kotoutumisen edistämiseksi. Käytännössä tarkoitus on edistää korkeakoulutettujen ja korkeakoulukelpoisten maahanmuuttajien tutustumista suomalaisten korkeakoulujen koulutustarjontaan ja opintoihin hakeutumisen mahdollisuuksiin. Pyrkimyksenä on myös jakaa tietoa Suomessa korkeasti koulutettujen, eri statuksilla olevien maahanmuuttajien aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen käytännöistä sekä osaamisen täydentämisen mahdollisuuksista.

Lisää tietoja nettisivuillamme: Maahanmuuttajien ohjauspalvelut

Maahanmuuttajien ohjaajat

SIMHE-Kareliassa ohjausta antavat Hannele Niskanen ja Kirsi Autio. Yksilöllistä ohjausta saa ottamalla yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimella +358505750823.