exam white

EXAM-sähköinen tenttijärjestelmä

https://exam.karelia.fi

 

 Karelia-ammattikorkeakoulussa otetaan käyttöön EXAM-sähköinen tenttijärjestelmä. Sähköisen tenttijärjestelmän tavoitteena on lisätä joustavuutta opintojen suorittamiseen ja lisätä opintojen laatua sekä nopeuttaa valmistumista. Tenttitilassa tenttiminen voi vähentää tenttimiseen liittyvää tenttiahdistusta.

Tietokoneilla varustettu EXAM-tenttitila sijaitsee Tikkarinne-kampuksessa kirjaston vieressä olevassa entisessä lukusalissa (E226). Järjestelmän käyttöönotto tapahtuu vähitellen kevään aikana.

Mikä on EXAM?

EXAM tarkoittaa järjestelmää, jossa tentit tehdään tietokoneella valvotusta tilassa. Tilassa on kymmenen tietokonetta, joissa ei ole internet-yhteyttä. Muistitikkujen ja CDROM-levyjen käyttö sekä ohjelmien oikolukuominaisuudet on estetty. EXAM-tenttitilaa valvotaan reaaliaikaisella ja tallentavalla videovalvonnalla sekä pistokokein. EXAMin avulla opiskelijat voivat suorittaa tenttejä sekä kypsyysnäytteitä tietokoneella. Opettajat määrittelevät mitkä tentit voi suorittaa sähköisesti ja mikä on tentin pituus. EXAMilla ei voi suorittaa tenttiä, joissa tarvitaan suttupaperia, kirjoja tai nettiyhteyttä.

Miten toimitaan?

Opiskelija vahvistaa ensimmäisen tentti-ilmoittautumisen yhteydessä noudattavansa sähköisen tentin käyttöehtoja. Opettajan tekemään tenttiin ilmoittaudutaan osoitteessa https://exam.karelia.fi. Älä käytä IE-selainta.

Voit kirjautua myös mobiilisti:

qr

Tenttiin ilmoittautumisen jälkeen opiskelija valitsee sopivan tenttiajan. Ohjelman määräämän tenttikoneen numero ja ilmoittautumisen varmistus lähetetään myös opiskelijan sähköpostiin. Tentit alkavat aina tasatunnein ja tilaan sisälle pääsee viisi minuuttia vailla ja 10 minuuttia yli. Tila on käytössä kampuksen aukioloaikoina ma–pe 8–20 ja tulevaisuudessa myös viikonloppuisin.

Pääovi Tikkarinne-kampuksen E-talossa on avoinna:

ma 7.00 - 18.00
ti - pe 7.00 - 17.00. Muina aikoina kulkutunnisteella.

Mikäli EXAM tentti alkaa sellaisena aikana, että ulko-ovet ovat kiinni, hanki riittävän ajoissa kulkutunniste. Kulkutunnisteen saat panttia vastaan (30 eur) vahtimestarilta. Jos aiheutuu hälytys ja vartija tulee tarkistamaan tilanteen, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ja vastaa esitettyihin kysymyksiin. Joudut maksamaan myös vartiointiliikkeen tarkistusmaksun (n 25 - 75 €) joka peritään vartiointiliikkeen laskun perusteella hälytyksen aiheuttaneelta henkilöltä. Huomioithan, että kampuksen tiloista on aina lähdettävä pois ennen klo 21.

EXAM-tilaan ei saa viedä puhelinta, papereita tai muita tavaroita. Tämä koskee myös eväitä ja vesipulloja. Päällysvaatteet ja muut tavarat jätetään tenttitilan ulkopuolella olevaan lukolliseen lokeroon, jonka avaimen saa ottaa tenttitilaan. Työskentele tenttitilassa hiljaa! Muiden tenttijöiden kanssa keskustelu on kielletty. Tentin tekemisen aikana tenttitilasta ei saa poistua. Ota tilaan mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus ja aseta se kuvapuoli ylöspäin pöydälle merkittyyn paikkaan!

EXAM sähköinen tentti kesäaikana:

EXAM Tenttitupa Tikkarinne kampuksella (E-talo) on avoinna läpi kesän.

Kesäkuussa ja elokuussa Tenttitupa on auki arkisin klo 8.00 – 20.00.

Huomaa, että Tikkarinteen ulko-ovet ovat auki kesäkuussa klo 7 - 16. Elokuussa ovet ovat auki klo 10 – 16 (1. – 12.8.) ja klo 7-16 (13.8. alkaen).

Hanki ajoissa Tikkarinteen vahtimestarilta sähköinen kulkutunniste ulko-ovea varten, mikäli tulet tenttimään ulko-ovien ollessa lukittuna. Kulkuluvasta tarkemmin EXAM ohjeissa.

Heinäkuussa Tenttitupa on auki vain silloin, kun ulko-ovet ovat avoinna eli klo 11-17.

Heinäkuun aikana et tarvitse lainkaan sähköistä kulkutunniste ulko-oveen.

 

Opiskelijan EXAM-tenttiprosessi

 1. Suunnittele tenttiajankohta ja tarkista, että tentti on suoritettavissa EXAMin kautta.
 2. Tutustu sähköisen tentin käyttösääntöihin ja varaudu toimimaan sen mukaisesti.
 3. Varaa tenttiaika ja tenttitila EXAM-tenttipalvelusta. Jos et pääsekään tenttiin, muista perua varaus.
 4. Mene tenttitilaan varaamanasi aikana. Huomioi tilakohtaiset ohjeet ja myös ohjeet ongelmatilanteissa toimimisesta. Muista, että tenttitilassa on kameravalvonta.
 5. Vastaa tenttikysymyksiin, liitä mahdolliset liite tiedostot ja palauta tenttivastaukset. Sulje tietokone.
 6. Kun opettaja on arvioinut tenttisi, saatat saada sähköpostiviestinä palautetta suorituksestasi ja alustavan arvosanan sähköpostiisi. Opettaja laittaa virallisen arvosanan Winhaan.

OPISKELIJA, tee harjoitustentti!

Voit ilmoittautua harjoitustenttiin ja käydä tekemässä se valitsemanasi aikana.
1. Kirjaudu EXAMiin omilla tunnuksillasi
2. Valitse Tentit ja etsi ”EXAM-harjoitustentti”.
3. Valitse Ilmoittautudu ja valitse Karelian tenttitilasta sinulle sopiva tenttiaika.
4. Valitse Vahvista varaus.


EXAM harjoitustentti 


Opiskelijan ohjeet:

  Ilmoita ongelmista Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Opettajan EXAM-tenttiprosessi

 1. Valitse opintojakso ja luo tentti.
 2. Tee tai lisää kysymyspakista tenttiin kysymykset.
 3. Julkaise tentti opiskelijoille haluamaksesi ajaksi.
 4. Arvioi palautetut vastaukset. Saat maanantaina viestin kaikista arvioitavista tenteistä.
 5. Arvioi tentti.
 6. Vie arvosana Winhaan.

Opettajan ohjeet:

 Ilmoita ongelmista Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.