Mielenkiinnon kohteena kokonaisvaltainen hyvinvointi

Elina Lindroos, fysioterapeuttiopiskelija

fysioterapeutti opiskelija elina lindroosHei, olen Elina, 32–vuotias fysioterapeuttiopiskelija. Opiskelen nyt toista vuotta Kareliassa ja olen viihtynyt täällä todella hyvin! Aiemmalta koulutukseltani olen nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja, mutta työhistoriassani on monenlaisia töitä myyjästä trukkikuskiin. Lisäksi olen intohimoinen luonnossa seikkailija ja elämäntapareppureissaaja.

Pidän Kareliassa erityisesti siitä, että täällä on hyvä tiimihenki ja yhteisöllinen tunnelma, niin opiskelijoiden kuin henkilökunnankin kesken. Vaikka sosiaali- ja terveysalan opettajien työhuoneet sijaitsevatkin konkreettisesti yläpuolellamme Tikkarinne-kampuksen korkeassa tornissa, on meillä tosi asiassa todella matala hierarkia, ja opettajia on helppo lähestyä asiassa kuin asiassa.

Fysioterapian opinnot alkoivat kiinnostaa minua, kun aloin kiinnittää enemmän huomiota omaan fyysiseen - ja kokonaisvaltaiseen – hyvinvointiini. Olin myös tietoinen siitä, että ihmisten parissa työskentely oli mieleeni. Huomasin, että fysioterapeutin ammatissa voisin oppia jakamaan hyvää oloa ja tukemaan muidenkin toimintakykyä. Näkemykseni mukaan hyvinvoiva ihminen jakaa myös ympärilleen positiivisuutta ja hyvää oloa. Hyvinvointiin ja hyvään oloon panostaminen ei ole turhanpäiväistä, sillä niin maailmasta tehdään parempi paikka olla ja elää.

Fysioterapiaopinnot ovat olleet alusta saakka antoisia ja monipuolisia, ja opettajat todella kannustavia ja ammattitaitoisia. Lisäksi osallistumme usein vierailevien luennoitsijoiden, kuten eri alojen erikoislääkäreiden pitämille oppitunneille. Opiskelu on lisäksi todella monipuolista, kun pääsemme soveltamaan oppimaamme teoriatietoa myös käytännössä, oikeiden asiakkaiden parissa esimerkiksi toteuttamalla asiakkaille erilaisia fysioterapiaprosesseja yhdessä parin kanssa. Teemme muutenkin todella paljon pari- ja ryhmätöitä, ja olemme niin sanotusti toistemme iholla kiinni. Samalla omat ryhmätyötaidot hioutuvat vastaamaan työelämän haasteita. Yksittäisten asiakkaiden ohjauksen lisäksi harjoittelemme melko paljon myös erilaisten ryhmien ohjausta, esimerkkeinä allasterapiaryhmät, niska- ja hartiaryhmät, sekä Hyvä sydän- ryhmät.

Viime keväänä suoritin ensimmäisen neliviikkoisen työharjoitteluni Fysiotikassa. Fysiotikka on ammattikorkeakoulumme fysioterapiapalveluita tarjoava oppimisympäristö, joka pyörii pääasiassa opiskelijavoimin, ja jonka toimintaa valvoo vastaava fysioterapeutti. Harjoitteluni Fysiotikassa toi minulle rohkeutta ponnistaa seuraavaksi julkiselle sektorille, terveysaseman fysioterapiaan, jossa suoritin viiden viikon mittaisen työharjoittelun toisen vuoden syksyllä.

Omien kiinnostuksen kohteiden ja aktiivisuuden mukaan voi varsinaisten opintojen lisäksi osallistua monenlaiseen muuhun oheistoimintaan, joita Karelia tarjoaa. Itse olen ollut mukana VIP-toiminnassa. Se antaa työkaluja opiskelu- ja työhyvinvoinnin tukemiseen omassa opiskeluryhmässä ja tulevaisuuden työyhteisöissä. Tänä syksynä aloitin myös Karelia-ammattikorkeakoulun markkinointiassistenttina. Työtehtäviimme kuuluvat muun muassa erilaiset messu- ja tapahtumavierailut, kuten myös vierailut toisen asteen oppilaitoksissa, joita kierrämme ympäri maakunnan kertoen mitä opiskelu Kareliassa ja ammattikorkeakoulussa on.

 

Tutustu fysioterapeuttikoulutukseen >