Matkailualan monipuolisuus yllätti

Essi Pajunen, restonomiopiskelija

matkailu opiskelija essi pajunen

 

Lukion aikana mielessäni pyöri monia vaihtoehtoja tulevaisuuden ja jatko-opintojen suhteen, mikä on varmasti tuttua monelle muullekin. Mielenkiinnon kohteeni vaihtelivat media-alasta pihasuunnitteluun ja kulttuurituotannosta musiikin opintoihin. Opiskelupaikoista tietoa etsiessäni törmäsin sattumalta Karelian restonomin tutkintoon ja matkailun koulutukseen, mikä herätti minussa mielenkiinnon. Päätin kuitenkin pitää välivuoden ja selkeyttää ajatuksiani siitä, mitä haluan lähitulevaisuudessa tehdä ja mikä olisi juuri se oikea vaihtoehto minulle. Välivuoden aikana työskentelin kahvilassa, jossa viihdyin oikein hyvin, ja kiinnostuin samalla ravintola-alasta sekä asiakaspalvelutyöstä.

Voin sanoa, että olen hyvin tyytyväinen opiskelupaikkani valintaan. Ensimmäisenä vuonna tutustuimme laajasti matkailualan osa-alueisiin, teimme opintokäyntejä Joensuun alueen matkailu-ja ravitsemisalan yrityksiin, tutustuimme yrittäjätoiminnan laajaan maailmaan ja tutustuimme ruoka- ja juomakulttuureihin. Pääsimme myös ensimmäisen vuoden keväällä suunnittelemaan opintoryhmällemme ekskursion Kolille alusta loppuun, mikä oli hyvin opettavainen kokemus. Opintomme ovat hyvin ryhmätyöpainotteisia, mistä ainakin itse olen pitänyt. Se tuo mahdollisuuden oppia muilta, ja antaa eväitä ja taitoja tulevaisuuden työelämään. Ja onhan matkailuala lähtökohtaisestikin erilaisten ihmisten kohtaamista!

Restonomiopinnoissa olen pitänyt siitä, miten laajasti olen päässyt tekemään eri asioita; yhtenä päivänä laaditaan yrityksen liiketoimintasuunnitelmaa ja seuraavana kokkaillaan herkullisia ruoka-annoksia keittiötunneilla! Matkailun koulutus on myös herättänyt minussa hirmuisen innon nähdä maailmaa niin paljon kuin mahdollista.

Tulevaisuudestani en vielä tarkemmin tiedä, sillä tavoitteenani on nähdä, kokea ja elää turhia murehtimatta.

 

Tutustu matkailun koulutukseen >