Sosiaali- ja terveysalan täydennyskoulutus

Sosiaali- ja terveysalan täydennyskoulutukset tarjoavat mahdollisuuden päivittää omaa ja organisaation osaamista ammattitaitoisten opettajien avulla. Koulutukset on suunnattu erityisesti sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan henkilöstölle. Pääosa koulutuksista järjestetään Joensuussa Karelia-amk:n Tikkarinteen kampuksella. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous suunnittelemme organisaatiosi tarpeisiin vastavaan koulutuksen.

Esimerkkejä sosiaali- ja terveysalan koulutuksista:

Laskimoverinäytteenottokoulutus 9 h

Koulutuksen tavoitteena on laadukas näytteenotto ja luotettavat laboratoriotutkimustulokset.

Injektion antaminen turvallisesti lihakseen ventrogluteaalisesti 4-6 h

Koulutuksessa tarjoaa ajantasaista tietoa intramuskulaarisesta injektion antotekniikasta ja sen käytöstä.Koulutukseen sisältyy asiantuntijaluento sekä pistosharjoituksia.

Potilassiirtojen ergonomiakorttikoulutus 108 h

Koulutus ergonomian merkityksestä potilassiirtoja työssään tekeville. Potilasturvallisuus ja riskien hallinta lisääntyy, tuki- ja liikuntaelimistön terveys sekä työn laatu paranevat.

WHO:n tavoiteohjelman mukainen imetysohjaajakoulutus 20 h

Koulutuksen tavoitteena on edistää imetystä ja vauvamyönteisyyttä tunnistamalla imetyksen edut ja tavallisimmat pulmatilanteet vuorovaikutteisesti tukien imettävää äitiä, imetyssuhdetta ja vanhemmuutta.

Potilaan systemaattinen tutkiminen (ABCDE) 8 h

Koulutuksessa opitaan teoriaa ja harjoitellaan simulaatioiden avulla hoitotyössä käytettävää ABCDE –toimintajärjestystä potilaan tutkimisessa. Tarkoitettu ensihoitajille, lähihoitajille, sairaanhoitajille ja terveydenhoitajille.

Hoidon tarpeen arviointi 8 h

Koulutus antaa osallistujalle työkaluja hoidon tarpeen arviointiin. Koulutuksessa käytetään menetelmänä simulaatio-oppimista.  

Perus- ja hoitoelvytyksen käypä hoito 10 h

Koulutuksen myötä osallistujien perus- ja hoitoelvytyksen osaaminen vahvistuu. Koulutuksessa harjoitellaan simulaatioiden avulla.

Kinestetiikan peruskurssi

Peruskurssilla opit käytännönläheiset tiedot ihmisen liikkumisesta ja toiminnoista. Siten voit avustaa toista ihmistä yksilöllisesti, kevyesti ja omaa sekä avustettavan terveyttä tukien. Perehdymme myös kehon hahmottamista ja liikkumista tukevaan asentohoitoon sekä hoitajien kehon huoltoon ja kehon ergonomiseen käyttöön hoitotyössä.

ICF toimintakyvyn arvioinnin tukena

ICF -luokitus mahdollistaa asiakkaan konaisvaltaisen toimintakyvyn kuvaamisen. Koulutus tarjoaa käytännönläheistä tietoa luokituksen soveltamisesta omassa työssä. Koulutus on ICF Research Branchin mukainen koulutus.

GAS (Goal Attainment Scaling)

Koulutuksen käytyään osallistuja ymmärtää, mikä GAS-menetelmä on, osaa laatia GAS-menetelmän mukaiset tavoitteet, tarkistaa niitä kuntoutusprosessin aikana ja arvioida niiden saavuttamista sekä osaa perustella menetelmän käyttöä ja soveltaa sitä eri tilanteisiin kuntoutustyössä.

Yhteystiedot

Heli Koponen
heli.koponen(at)karelia.fi
puh. 050 310 9148


>> Jos et löydä sopivaa koulutusta, räätälöimme koulutuksen sinulle tarpeesi mukaan. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.!

>> Tarvitsetko sosiaali- ja terveysalan asiantuntijapalveluita? Lue lisää!